Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ


Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι υποδέχεται τον Σταύρο Λάντσια για μια υπέροχη συναυλία υπό το φως της πανσελήνου την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012.
Ο δεξιοτέχνης πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας διάλεξε –διόλου τυχαία- την «μπλε» πανσέληνο του Αυγούστου για να μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ημερολόγιο Ονείρων». Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, μαζί με εκλεκτούς μουσικούς και συνεργάτες, θα βρίσκεται στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς για να μας μαγέψει με τις μελωδίες του.

Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά, όπου το ασυνήθιστο φαινόμενο των δύο πανσελήνων μέσα στον ίδιο μήνα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στον ουρανό, το καταπράσινο ανοιχτό θέατρο της Ρεματιάς θα γεμίσει με τις μελωδίες του πιάνου, του βιολιού και του σαξοφώνου. Σε συνδυασμό με τον λυρισμό και τη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζουν τον γνωστό συνθέτη, θα ταξιδέψουμε σε μελωδικά μονοπάτια που λειτουργούν, όπως ο ίδιος λέει, σαν ανάμνηση ονείρων...

Συμμετέχουν οι διακεκριμένοι μουσικοί Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Alfredo Shtuni (βιολί), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Mιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα).
Μηχανικός ήχου ο Γιάννης Σκανδάμης.Tο «Ημερολόγιο Ονείρων» είναι αποτέλεσμα μιας φιλόδοξης παραγωγής που ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της ορχήστρας Καμεράτα και ολοκληρώθηκε στο Los Angeles με την συμμετοχή των διεθνούς φήμης μουσικών Peter Erskine (τύμπανα) & Lars Danielsson (κοντραμπάσο) και την συμβολή του βραβευμένου με Grammy ηχολήπτη Rich Breen. Αποτελείται από 10 καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια και δύο διασκευές του σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

ΠΗΓΗ: εδώ