Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ
Το παράθυρο είναι ανοιχτό και μια αραχνοΰφαντη κουρτίνα θροΐζει σε κάθε φύσημα του αγέρα. Εκείνη είναι στον κήπο. Περιεργάζεται τα λουλούδια. Τα χαϊδεύει, τα παρατηρεί τρυφερά. Σε κάθε ανακάλυψη ενός νέου άνθους, χαμογελά. Κάθε φρέσκο ολοπράσινο φυλλαράκι τραβάει το βλέμμα της που στέκεται πάνω του, λίγο παραπάνω από τα άλλα. Κι εκείνο, το τυχερό, ανασηκώνεται ψηλότερα, περήφανο που επιλέχτηκε από κείνη. Δυο αηδόνια σωπαίνουν σε τούτη την κίνηση του ευτυχισμένου φύλλου. Σέβονται τη στιγμή.


Τα βήματά της μουρμουρίζουν τραγούδι μαγευτικό. Με χάδι μοιάζει το φρέσκο χορτάρι καθώς περνάει ανάμεσα από τα γυμνά δάχτυλα των ποδιών. Κάποια μικρά χορταράκια, γλυκαίνονται απ’ αυτή την επαφή και μένουν εκεί, κατάπληκτα.


Από την άλλη άκρη του κήπου έρχεται μια απαλή ευωδιά. Δεν αναστατώνει την ψυχή αυτό το άρωμα. Την καλεί να πάει κοντά του. Και κείνη εκστασιάζεται από τούτη την απλότητα, γοητεύεται και ενδίδει.


Τα βήματά της την οδηγούν στην πηγή της ευωδιάς.


Είναι ένας ολάνθιστος τριανταφυλλένιος κύκλος από τριανταφυλλιές στο χρώμα του βύσσινου. Κόκκινο βαθύ, απρόσμενο.


Τα πλησιάζει ένα-ένα. Ρουφάει με την ψυχή της το μεθυστικό άρωμα κι έτσι ζαλισμένη από την τόση ευωδιά ξαπλώνει στο χορτάρι.


Το σώμα της γεμάτο αρώματα, τα χείλη της κόκκινα στο χρώμα των ρόδων.


Όταν σ’ αγγίζει το θαύμα, πώς ν’ αντισταθείς!


Ανοίγει τα μάτια έτσι ξαπλωμένη στο χορτάρι ανάμεσα από τα ολάνθιστα τριαντάφυλλα κι αντικρίζει σύννεφα περαστικά κι ανέμελα πουλιά. Κατεβάζει τα μάτια στα δάχτυλα που στολίζονται από τα μικρά πράσινα χορταράκια.


Μέσα στην ηρεμία αυτού του κήπου με τα σαγηνευτικά αρώματα, τα σκιρτήματα της φύσης φέρνουν κοντά της τις γλυκές υποσχέσεις του έρωτα. Λυτρώνεται το σώμα από τα δεσμά, νικάει το πεπερασμένο, ανυψώνεται.


Ζει το θαύμα.


©Silena
11/8/2012