Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

TANGUERA FROM BUENOS AIRES

Tο πρώτο tango-musical στην ιστορία του tango έρχεται στην Ελλάδα. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, http://www.megaron.gr/

To Tanguera έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Μπουένος Άιρες, σημειώνοντας ρεκόρ παραστάσεων (18 μήνες), κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

 Οι ενθουσιώδεις κριτικές και η ανταπόκριση του κοινού, με τις sold out παραστάσεις, ακολούθησαν την «Tanguera» και στην παγκόσμια περιοδεία.
Τριάντα βιρτουόζοι χορευτές και χορεύτριες, με εξαιρετική τεχνική και πάθος, εκτελούν τη βραβευμένη χορογραφία που εξιστορεί μία φλογερή ερωτική ιστορία.

Η μελαγχολία και το πάθος του tango συμπυκνώνονται στην «αφήγηση» της «Tanguera», γίνονται χορογραφημένα βήματα, άλματα, στροφές, χειρονομίες, παύσεις, βλέμματα, φως, σκοτάδι και, βέβαια, μουσική.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα στην Μπόκα, μια κακόφημη συνοικία του λιμανιού του Μπουένος Άιρες, γενέτειρα του tango, αλλά και καταφύγιο για χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν τον δρόμο τους σε ένα νέο κόσμο. Εκεί όπου ο νόμος της επιβίωσης είναι σκληρός και η αγάπη υπηρεσία προς πώληση. Κεντρική ηρωίδα η νεαρή μετανάστρια Giselle που, προσπαθώντας να επιβιώσει, γίνεται «tanguera» σε καμπαρέ. Η Giselle γοητεύεται από τον μαστροπό Gaudenzio, την ίδια στιγμή που ο θαρραλέος λιμενεργάτης Lorenzo διεκδικεί την αγάπη της. Το τρίγωνο του πάθους οδηγείται σε μονομαχία.

Τη χορογραφία υπογράφει η σταρ του tango, Mora Godoy, πρώτη χορεύτρια και χορογράφος, με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, η οποία θεωρείται ανανεώτρια των τεχνικών του κλασικού tango.

Συντελεστές της παράστασης
Χορογραφία: Mora Godoy
Μουσική διεύθυνση: Lisandro Adrover
Μουσική: Gerardo Gardelin
Σενάριο: Dolores Espeja
Στίχοι: Eladia Blazquez
Σκηνικά: Valeria Ambrosio
Κοστούμια: Cecilia Monti
Φωτισμοί: Ariel Del Mastro
Σκηνοθεσία: Omar Pacheco
Παραγωγή: Diego Romay

Πηγή: http://www.elculture.gr/Events/Theater/tango-musical/fullstory.php?id=36852